5 tipp a szülés utáni edzéshez

5 tipp a szülés utáni edzéshez 2018.01.13.Szólj hozzá

1. Szülés után az első lépés az önvizsgálat!

Terhesség alatt az egyre gömbölyödő pocakunk növekedését az egymástól eltávolodó hasizmok segítik, melyek a szülést követően nem minden esetben záródnak vissza maradéktalanul.

Ha túl nagy a rés az egyenes hasizmok között, az bizonyos hasizom gyakorlatoknál tovább nyílhat és ez esztétikai, illetve egészségügyi problémákat is okozhat. Érdemes önvizsgálatot csinálni.

5 tipp a szülés utáni edzéshez

2. Cardio jellegű mozgás

Tudni kell, hogy a súlyzós, vagy a saját testsúlyos gyakorlatokkal izmot erősítünk, de zsírt nem bontunk. Így ha szeretnél súlyfeleslegtől is megszabadulni, akkor érdemes hetente 2-3 cardio jellegű mozgást is beiktatni. Ilyen például a gyaloglás, futás, biciklizés, szökdelés…

3. Szoptatáshoz igazítsd az edzés időpontját!

A szoptatás melletti sportolás nem tiltott, hanem még gyorsítja is az anyagcserét, így segíti a tej szaporodását. Azonban nagyon fontos, hogy tejjel teli emlőkkel nem célszerű edzeni, hiszen a tejmirigyek begyulladhatnak. Időzítsd a mozgást inkább a szoptatások utánra, vagy a délutáni időszakra.

4. Bőséges folyadékfogyasztás

Az ajánlott folyadék mennyisége naponta 3 liter, mely szoptatás és sportolás mellett akár több is lehet.

Én mindenképpen a szénsav- , színezék- és cukormentes ásványvizet ajánlom! A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása segíti a helyes anyagcserét, az anyatej termelődését és javítja a bőrünk állagát is.

5 tipp a szülés utáni edzéshez

5. Fokozatosság!

Adj időt magadnak és a testednek, hiszen óriási feladata volt azzal, hogy életet adott egy kisbabának!

Ne akarj egyik napról a másikra csúcsformába kerülni, hiszen az alakod 9 hónapig változott. Kerüld a rapid fogyókúrákat és a túl intenzív edzéseket, hiszen a fokozatosan beiktatott változások hosszú távon sokkal jobban fenntarthatóak.

5 tipp a szülés utáni edzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük